NovéSkladem
Různé odrůdy hroznů se sklízejí zvlášť, když je každá z nich na správné úrovni zralosti. Vinařský proces je řízen tak, aby respektoval specifické vlastnosti odrůd révy a kvality půdy. Hrozny jsou sklízeny strojem s vestavěným třídícím systémem. Hrozny jsou zbaveny stonků, ochlazeny na 8 ° C a přeneseny do lisu, aby extrahovaly růžový mošt. Zvláštní pozornost je věnována lisování, aby se zajistilo, že bude zachována pouze první, nejkvalitnější šťáva. Šťáva se pak nechá usadit podle přesného aromatického profilu, na který je zaměřena. Fermentace trvá mezi 15 a 30 dny, v závislosti na stupni vyčeření a teplotě. Nakonec se víno po lehkém čeření jemně lahví, aby se zachoval čerstvý ovocný charakter vín.
Côte des Roses Rosé, AOP Languedoc, Gérard Bertrand
Oblíbenédetail