Doprava od 2000 Kč ZDARMA!

Dokážete spárovat vína a pochoutky z grilování?

Steaky a červené maso
 
Pokud jste milovníci masa, hovězích steaků nebo třeba burgerů, určitě se nespletete s červeným vínem. Bulharské Enira je suché, jemně nasládlé a má dlouhou dochuť. Proslulé Italské Primitivo z vinařství Felline vás okouzlí svou dynamičností a svěžestí. Klasické toskánské Verrazzano zaujme každého obdivovatele sušších plnějších červených
 
Mořské poklady a ryby
 
Chystáte se připravovat ryby na grilu? Francouzský Sauvignon je naše volba číslo jedna! Je vyvážený a příjemně aromatický, oceňován jak znalci vín, tak i nováčky. Ale i německý Riesling, který mimo ryb krásně doplní třeba i grilované kuře, dokáže zaujmout. Je svěží, suchý a lehce nakyslý. K mořským plodům a krevetám doporučujeme růžové víno Messwein Rosé.
 
Zelenina, grilované sýry
 
Ani nejedlíci masa nepřijdou o lahodně spárováné víno. Ke grilovaným sýrům jako je třeba halloumi či k opékané zelenině se výborně hodí italské Soave. Toto biovíno od vinaře Ca'Rugate je sušší a odkazuje na tóny heřmánku a mandlí. Soave se hodí i k rybám a mořským plodům, takže se vegetariáni nemusí bát, že by ho pili sami!
 
Dobrou chuť a Cink! TOVINO
 
 

Publikováno: 6. 8. 2023