Prosecco Valdobbiadene Superiore Sui Lieviti DOCG, Brut Nature, La Farra 0,75l
Prosecco z významného Valdobbiadene DOCG s tóny citrusů, hrušky a mandlí s chlebovou kůrkou. Výtečné jako aperitiv, ke korýšům nebo také např. k sorbetu.
| Kategorie: | Itálie |
|---|---|
| Druh vína: | Šumivé |
| Odrůda vína: | Glera |
| Země původu: | Itálie |
| Vinařská oblast: | Veneto, Valdobbiadene DOCG |
| Ročník: | Aktuální ročník |
| Obsah alkoholu: | 11 % |
| Obsah cukru: | Brut Nature |
| Typ uzávěru: | korek |
| Objem lahve: | 0,75 l |
| Hodí se k jídlu: | Jako aperitiv, k salátu, ke korýšům, k mořským rybám, k drůbeži, k těstovinám s bílým základem, k sorbetu, k ovoci |
| Hodí se k události: | Víno na návštěvu, víno na piknik, víno na oslavu |
Brut Nature prosecco ze 100 % Glery, které byly sklízeny ručně, přináší slámově žlutou barvu s jemným, přesto vytrvalým perlením s lehkými usazeninami na dně lahve. Víno může tedy být lehce zamlžené.
Chuť je svěží, ovocná s tóny citrusů, jablka, hrušky a chlebové kůrky s mandlovým, aciditním koncem.
Obsahuje 11 % alkoholu.
Doporučujeme servírovat okolo 8 - 10 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství La Farra
Vinařství La Farra je poměrně mladé vinařství založené v roce 1997 rodinou Nardi v samém srdci pěstování prosecca ve Valdobbiadene. Vína produkují zásadně z vlastních hroznů a to převážně z oblasti Treviso, včetně Valdobbiadene. Charakteristickým, pro vinařství La Farra, je přístup k procesu výroby jejich šumivých vín, kde je kladen vysoký důraz, jak na technologické zdokonalování, tak na udržitelnost a soulad s okolní přírodou.
Stránky vinařství: https://www.lafarra.it/



