Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Brut Rive di Farra, La Farra 0,75l
Bílé suché šumivé víno ze severo - východní Itálie z Trevisa, vonící po jablkách a broskvích, které výborně doplní chuť k mořským plodům, rybám, rizotu a těstovinám se smetanovým základem nebo k měkkým sýrům.
Kategorie: | Šumivá vína |
---|---|
Druh vína: | Šumivé víno |
? Charakteristika vína: | Vegan, Udržitelné vinařství |
Odrůda vína: | Glera |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Veneto, Treviso |
Ročník: | Aktuální ročník |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | K mořským plodům, ke smetanovým těstovinám a rizotu, k měkkým sýrům. |
Hodí se k události: | svatby a zásnuby, oslava úspěchu, výročí a narozeniny |
ikona: | XXXYY |
Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Brut Rive di Farra, je vyráběné pouze z hroznů Glera pěstovaných a zpracovávaných přímo v samém srdci Prosecca v oblasti Valdobbiadene (Treviso) a tak může nést nejprestižnější označení - DOCG. Toto italské šumivé víno má slámově žlutou barvu, příjemnou kyselinku a hedvábně suchou chuť v závěru. Nádherně voní po jablkách a broskvích.
Brut Prosecco je vyráběné klasickou „prosecco“ metodou Charmat, tedy metodou s relativně krátkým druhotným kvašením v tancích s nepatrně vyšším obsahem cukru. Jde o cuveé z typických regionálních odrůd, kde ze zákona musí být vinná odrůda Glera zastoupena v cuveé minimálně z 85%. V případě Prosecco Millesimato Brut z La Farra je víno ze 100% z Glery a víno zůstává v tancích při sekundárním kvašení nezvykle přibližně dlouhých 6 měsíců.
Toto víno doporučujeme servírovat okolo 8 -10 °C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství La Farra
Vinařství La Farra je poměrně mladé vinařství založené v roce 1997 rodinou Nardi v samém srdci pěstování prosecca ve Valdobbiadene. Vína produkují zásadně z vlastních hroznů a to převážně z oblasti Treviso, včetně Valdobbiadene. Charakteristickým, pro vinařství La Farra, je přístup k procesu výroby jejich šumivých vín, kde je kladen vysoký důraz, jak na technologické zdokonalování, tak na udržitelnost a soulad s okolní přírodou.
Stránky vinařství: https://www.lafarra.it/