Prosecco Millesimato Brut DOC, La Farra 0,75l
Bílé suché šumivé víno z italské oblasti Treviso má vyváženou intenzivní chuť ovoce jako jsou broskve či jablka s hořce nasládlými tóny akátu. Víno můžete například vychutnat k salátům, mořským plodům, rizotu nebo těstovinám.
Kategorie: | Šumivá vína |
---|---|
Druh vína: | Šumivá vína |
? Charakteristika vína: | Udržitelné, Vegan |
Odrůda vína: | Glera |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Treviso |
Ročník: | Aktuální ročník |
Obsah alkoholu: | 11 % |
Obsah cukru: | Suché, Polosuché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | K salátu, k mořským plodům, k rizotu, k těstovinám. |
Hodí se k události: | víno na party atd., víno na piknik, víno na návštěvu |
ikona: | XXXYY |
Prosecco Millesimato Brut z La Farra farm, bílé italské sušší šumivé víno, nabízí harmonickou chuť a jemné perlení za velmi příjemnou cenu. Barva tohoto prosecca je jiskřivá slámově žlutá s jemným zlatým okrajem. Aroma je intenzivní, ovocné - jablka, broskve, s tóny akátových květů a na patře je kulaté. Chuťově toto Prosecco výborně ladí se svoji vůní i vzhledem.
Brut Prosecco je vyráběné klasickou „prosecco“ metodou Charmat, tedy metodou s relativně krátkým druhotným kvašením v tancích s nepatrně vyšším obsahem cukru. Jde o cuveé z typických regionálních odrůd, kde ze zákona musí být vinná odrůda Glera zastoupena v cuveé minimálně z 85%. V případě Prosecco Millesimato Brut z La Farra je víno ze 100% z Glery a víno zůstává v tancích při sekundárním kvašení cca 4 měsíce.
Toto víno doporučujeme servírovat okolo 8 -10 °C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství La Farra
Vinařství La Farra je poměrně mladé vinařství založené v roce 1997 rodinou Nardi v samém srdci pěstování prosecca ve Valdobbiadene. Vína produkují zásadně z vlastních hroznů a to převážně z oblasti Treviso, včetně Valdobbiadene. Charakteristickým, pro vinařství La Farra, je přístup k procesu výroby jejich šumivých vín, kde je kladen vysoký důraz, jak na technologické zdokonalování, tak na udržitelnost a soulad s okolní přírodou.
Stránky vinařství: https://www.lafarra.it/