Méthode Cap Classique, Klein Constantia 0,75l
Šumivé víno ze Západního Kapska z jedné z nejstarších vinic na pozemku přináší souhru, jak sametových, tak živých tónů zeleného jablka a briošky. Výtečné jako aperitif nebo také např. k sýru pecorino.
Kategorie: | JAR |
---|---|
Druh vína: | Šumivé |
? Charakteristika vína: | Víno ze staré révy |
Odrůda vína: | Chardonnay |
Země původu: | Jihoafrická Republika |
Vinařská oblast: | Constantia, Západní Kapsko |
Ročník: | Aktuální ročník |
Obsah alkoholu: | 12,3 % |
Obsah cukru: | Brut |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | Jako aperitif, k mořským plodům a korýšům, k rybám, k sashimi, k pecorinu |
Hodí se k události: | Na oslavy, na party |
Jihoafrické šumivé víno z jedné z nejstarších vinic na pozemku. V barvě světlé, jiskrné s elegantním aroma zelených jablek, briošky a peckovic. V chuti převládají hedvábné, přitom výraznější tóny zralého ovoce a znatelná, svěží textura. Konec je svěží, živ, příjemně vytrvalý.
Obsahuje 12,25 % alkoholu.
Doporučujeme servírovat okolo 10 - 12 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Klein Constantia
Příběh legendárního vinařství z Kapského Města v JARu nazývající se Constantia (podle části města) se začal psát již roku 1685 guvernérem mysu Dobré naděje, tehdejší holandské kolonie. Po pečlivém porovnávání jednotlivých oblastí dospěl k závěru, že právě místo dnešního vinařství Klein Constantia s žulovým podložím a ochlazované Indickým a Atlantským oceánem, bude ideální na pěstování.
V průběhu staletí docházelo k významným změnám, ale především sladké víno Vin de Constance, z velmi pozdního sběru, si čím dál více upevňovalo svojí prestiž. V 18. a 19. století bylo pokládáno za jedno z nejlepších vín na světě, avšak ke konci 19. století obávaný révokaz téměř vš ukončil a sladké víno se přestalo vyrábět - přesto jeho pověst stále žila v mnoha starých lahvích mnoha evropských sběratelů vín.
Roku 1980 bylo vinařství znovu obnoveno pod názvem Klein Constantia. Byly prostudovány rané záznamy a pečlivě vybráno z pozůstalých rév, které se zde pravděpodobně vyskytovaly již před 300 lety.
Vína se svým výrazným a jedinečným terroir byla zdokonalována pod odborným vedením francouzských enologů a nyní patří k největší špičce celé jihoafrické produkce.
Stránky vinařství: https://www.kleinconstantia.com/