Shaman, Ambonnay Grand Cru, Champagne Marguet 0,75l
Svěží a elegantní víno z Francie s tóny bobulovitého ovoce, lehce nahořklých pražených mandlí a svěže hravým minerálním perlením podkreslující tóny zemitě sametového křídového podloží. Ochutnejte k pokrmům jako např. k fois gras, k holubovi nebo k ořechům.
Kategorie: | Šumivá vína |
---|---|
Druh vína: | Šumivé |
? Charakteristika vína: | Stará vinice, Biodynamické víno |
Odrůda vína: | Cuvée - Pinot Noir (66 %), Chardonnay (34 %) |
Země původu: | Francie |
Vinařská oblast: | Montagne de Reims, Ambonnay |
Ročník: | N.V. |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Obsah cukru: | Extra Brut |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | k předkrmům, ke kachním a husím paštikám, k ořechům, k holubovi a další pernaté zvěřině |
Hodí se k události: | svatby a zásnuby, oslava úspěchu, víno pro znalce |
ikona: | XXXYY |
Díky složení tohoto vína ze 66% Pinot noir a 34% Chardonnay ze severní Francie z Ambonnay Grand Cru, působí velmi elegantním dojmem. Je vyvážené a svěží, výraz je sametově minerální. Ve vůni lze cítit tóny červeného a černého bobulovitého ovoce, sladce-nahořklých pražených mandlí i charakteristické aroma křídového podloží. Velmi delikátní perlení, bublinky jemné, přesto intenzivní. Působí svěže.
Obsahuje 12,5 % alkoholu. Děláno autentickým zpracováním.
Doporučujeme servírovat okolo 9 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Champagne Marguet
Udržitelné životní prostředí, biodynamické principy a autentické zpracování je pro Champagne Marguet základ. Vinice s vinnými révami starých 40 a více let o celkové velikosti 12 ha se nacházejí v severní části Francie v Ambonnay a Bouzy v Grand Cru lokacích, kde se výhradně pěstuje Pinot Noir nebo Chardonnay. Tato prestižní oblast je známá pro výrobu champagnského a také jen z této oblasti se šumivá vína tak mohou nazývat a díky autentickému zpracování dělá vinařství Champagne Marguet o to zajímavějším. Například při orání je použito pouze koňské síly, kdy minerály obsaženy v půdě jsou tak rozkryty, dělající prostředí více biodiverzním a tak podporující ne jen okolní prostředí, ale i celkovou kvalitu vinných rév. Při zpracování je pak použito aromaterapie nebo fytoterapie, kdy proces macerace, infůze nebo dokonce i vaření probíhá při použití lékařských bylin. Fermentace probíhá v dubových sudech či nerezových tancích, přičemž každá vinice, specificky pro svou danou lokalitu, má nádoby svoje - o to tedy autentičtější produkt. A to vše v souladu lunárního cyklu. Víno je bez přidaných cukrů a ve většině případech i bez siřičitanů (konzervantů).
Stránky vinařství: https://champagne-marguet.fr/en/