Bouzy, Grand Cru 2015, Champagne Marguet 0,75l
Champagne ze severní Francie je charakteristické pro své živé a expresivní tóny hravého jablka a sametově kouřovými tóny podložené slaným karamelem a křídou. Zkuste ochutnat ke carpaccio z řepy, ke kuřecímu, k mořským plodům a rybám nebo ke středně zralým sýrům.
Kategorie: | Šumivá vína |
---|---|
Druh vína: | Šumivé |
? Charakteristika vína: | Stará vinice, Biodynamické víno |
Odrůda vína: | Cuvée - Chardonnay, Pinot Noir |
Země původu: | Francie |
Vinařská oblast: | Montagne de Reims, Bouzy |
Ročník: | 2015 |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Obsah cukru: | Extra Brut (Brut Nature) |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | Ke carpaccio z řepy, ke kuřecímu, k mořským plodům a rybám, ke středně zralým sýrům |
Hodí se k události: | svatby a zásnuby, oslava úspěchu, víno pro znalce |
ikona: | XXXYY |
Šumivé víno ze severní Francie z Grand Cru vinic Bouzy z Montagne de Reims má bohatou zlatavě žlutou barvu s měděnými odlesky s živým proudem perlení. Ve vůni můžeme cítit tóny jablka, droždí a slaného karamelu prokládaného jemnými kouřovými tóny. Krémové a komplexní s příjemnou ovocnou chutí kouřovým závěrem doprovázeným náznaky koření a opečeného toastu.
Obsahuje 12 % alkoholu. Autenticky zpracované.
Doporučujeme servírovat okolo 8 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Champagne Marguet
Udržitelné životní prostředí, biodynamické principy a autentické zpracování je pro Champagne Marguet základ. Vinice s vinnými révami starých 40 a více let o celkové velikosti 12 ha se nacházejí v severní části Francie v Ambonnay a Bouzy v Grand Cru lokacích, kde se výhradně pěstuje Pinot Noir nebo Chardonnay. Tato prestižní oblast je známá pro výrobu champagnského a také jen z této oblasti se šumivá vína tak mohou nazývat a díky autentickému zpracování dělá vinařství Champagne Marguet o to zajímavějším. Například při orání je použito pouze koňské síly, kdy minerály obsaženy v půdě jsou tak rozkryty, dělající prostředí více biodiverzním a tak podporující ne jen okolní prostředí, ale i celkovou kvalitu vinných rév. Při zpracování je pak použito aromaterapie nebo fytoterapie, kdy proces macerace, infůze nebo dokonce i vaření probíhá při použití lékařských bylin. Fermentace probíhá v dubových sudech či nerezových tancích, přičemž každá vinice, specificky pro svou danou lokalitu, má nádoby svoje - o to tedy autentičtější produkt. A to vše v souladu lunárního cyklu. Víno je bez přidaných cukrů a ve většině případech i bez siřičitanů (konzervantů).
Stránky vinařství: https://champagne-marguet.fr/en/