Bailly Lapierre
Vinařství Bailly Lapierre je ikonou mezi producenty Crémant de Bourgogne. Bylo založeno v roce 1972 v obci Bailly, nedaleko Auxerre, v srdci severní Burgundie. Co ho činí jedinečným? Crémanty zde zrají v bývalém podzemním vápencovém lomu, kde panuje přirozená stálá teplota a vysoká vlhkost – ideální podmínky pro dlouhé zrání šumivých vín tradiční metodou (stejnou jako u šampaňského).
Vinařství pracuje výhradně s odrůdami typickými pro Burgundsko – Pinot Noir, Chardonnay, Aligoté a Gamay, z nichž vytváří elegantní, svěží a minerální šumivá vína. Bailly Lapierre je dnes jedním z nejuznávanějších producentů Crémant de Bourgogne a jejich vína jsou oceňována pro výjimečný poměr ceny a kvality.
Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem