Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč

Merlot, výběr z hroznů, Springer 0,75 l

suchý Merlot rubínové barvy z Moravy z vinařství Springer. V chuti i aroma je víno plné kořeněného ovoce jako jsou švestky, višně a ostružiny s vyváženou texturou a tříslovinami. Skvělé k jídlům jako je jehněčí, telecí, drůbež a měkký Brie.

Skladem
Značka: Springer
460 Kč / ks
Kategorie: Červená vína
Druh vína: Červené
? Chuť: Středně plná
? Charakteristika vína: Biodynamické víno
Odrůda vína: Merlot
Země původu: Česká Republika
Vinařská oblast: Velkopavlovická oblast, Čtvrtě
Ročník: 2019
Obsah alkoholu: 14 %
Obsah cukru: Suché
Typ uzávěru: korek
Objem lahve: 0,75l
Hodí se k jídlu: k jehněčímu, telecímu, drůbežímu, tvrdým sýrům či zralému Brie.
Hodí se k události: víno na návštěvu, víno na piknik
ikona: XXXYY
doruceni
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
odber
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
nejprodavanejsi
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
novinka
Novinka
S touto lahví vyzkoušíte nevyzkoušené

Jedná se o suchý zemský Merlot tmavé rudé barvy z jihomoravského vinařství Springer. Ve vůni převládá bobulovité ovoce, především tóny švestek, višní a ostružin s lehce kořeněným charakterem. Chuť je plná, s povidlovými tóny, doprovázená velmi příjemnými taniny a dlouhou pomalu se vytrácející dochutí.

Víno obsahuje 14 % alkoholu. Zrání tohoto Merlotu probíhalo v barrikových sudech po 12 měsíců bez čiření a filtrace a pochází z viniční tratě Čtvrtě z oblasti Velkých Pavlovic, kde je půda bohatá na minerály hořčíku a vápeníku, které vínu dodává jistou intenzitu a strukturovaně sametovou tříslovinu.

Doporučujeme servírovat okolo 12 - 15 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Springer

Rodinné vinařství Springer pochází z Bořetic na Jižní Moravě, kde si vyrábí vína pouze z vlastních hroznů, které pochází z viničních tratí Čtvrtě a Skale. 

K obdělávání půdy a výroby vína, Springer uplatňuje biodynamické postupy, kdy je použito minimum chemikálií, živí půdu pouze kravským hnojivem a podporují ekosystém habitatu jako svitlušek či ještěrek, které se tak přirozeně zbavují škůdců bez toho, než by využili jakékoliv chemikálie. Součástí je i praktika zeleného vinobraní, kdy se odřízne část větví s plody, minimálně tak zatíží keř pro zbylé hrozny a posílí tak potenciál ke kvalitě.

Víno, pocházející pouze z vlastních vinic, je sbírané ručně. Lisování hroznů probíhá naturálním, přirozeným způsobem, stejně tak jako následná spontánní fermentace. Vinařství Springer je členem systému Integrované produkce vína a hroznů, jejíž cílem je trvale zajistit právě takový udržitelný rozvoj.

Stránky vinařství: https://www.springer.cz/