Merlot, výběr z hroznů, Springer 0,75 l
suchý Merlot rubínové barvy z Moravy z vinařství Springer. V chuti i aroma je víno plné kořeněného ovoce jako jsou švestky, višně a ostružiny s vyváženou texturou a tříslovinami. Skvělé k jídlům jako je jehněčí, telecí, drůbež a měkký Brie.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Druh vína: | Červené |
? Chuť: | Středně plná |
? Charakteristika vína: | Biodynamické víno |
Odrůda vína: | Merlot |
Země původu: | Česká Republika |
Vinařská oblast: | Velkopavlovická oblast, Čtvrtě |
Ročník: | 2019 |
Obsah alkoholu: | 14 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | k jehněčímu, telecímu, drůbežímu, tvrdým sýrům či zralému Brie. |
Hodí se k události: | víno na návštěvu, víno na piknik |
ikona: | XXXYY |
Jedná se o suchý zemský Merlot tmavé rudé barvy z jihomoravského vinařství Springer. Ve vůni převládá bobulovité ovoce, především tóny švestek, višní a ostružin s lehce kořeněným charakterem. Chuť je plná, s povidlovými tóny, doprovázená velmi příjemnými taniny a dlouhou pomalu se vytrácející dochutí.
Víno obsahuje 14 % alkoholu. Zrání tohoto Merlotu probíhalo v barrikových sudech po 12 měsíců bez čiření a filtrace a pochází z viniční tratě Čtvrtě z oblasti Velkých Pavlovic, kde je půda bohatá na minerály hořčíku a vápeníku, které vínu dodává jistou intenzitu a strukturovaně sametovou tříslovinu.
Doporučujeme servírovat okolo 12 - 15 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Springer
Rodinné vinařství Springer pochází z Bořetic na Jižní Moravě, kde si vyrábí vína pouze z vlastních hroznů, které pochází z viničních tratí Čtvrtě a Skale.
K obdělávání půdy a výroby vína, Springer uplatňuje biodynamické postupy, kdy je použito minimum chemikálií, živí půdu pouze kravským hnojivem a podporují ekosystém habitatu jako svitlušek či ještěrek, které se tak přirozeně zbavují škůdců bez toho, než by využili jakékoliv chemikálie. Součástí je i praktika zeleného vinobraní, kdy se odřízne část větví s plody, minimálně tak zatíží keř pro zbylé hrozny a posílí tak potenciál ke kvalitě.
Víno, pocházející pouze z vlastních vinic, je sbírané ručně. Lisování hroznů probíhá naturálním, přirozeným způsobem, stejně tak jako následná spontánní fermentace. Vinařství Springer je členem systému Integrované produkce vína a hroznů, jejíž cílem je trvale zajistit právě takový udržitelný rozvoj.
Stránky vinařství: https://www.springer.cz/