Gevrey Chambertin, Cuvée Coeur Du Roy, Dugat - Py 0,75l
Víno je nefiltrované. Na nose zemité s tóny červeného zralého ovoce, v chuti harmonické s jemnými tóny červeného ovoce a povidel. Na konci dlouze rozplývající s velkým potenciálem ke zrání. Obecně je nejlepší vína od tohoto vinaře, pít ne dřív než 6 let od zklizně.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Druh vína: | Červené |
? Chuť: | středně plné |
? Charakteristika vína: | Stará vinice, Organické (BIO) |
Odrůda vína: | Pinot Noir |
Země původu: | Francie |
Vinařská oblast: | Burgundsko |
? Podoblast: | Gevrey - Chambertin |
Ročník: | 2012 |
Obsah alkoholu: | 13,2 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | ke kachně, k huse, k pernaté zvěřině |
Hodí se k události: | víno pro znalce |
ikona: | XXXYY |
Víno ikonického burgundského vinaře z Gevrey – Chambertin s dlouhou tradicí, trvající již po 13 generací. Produkuje jedny z nejprestižnějších vín, převážně odrůdy Pinot Noir, vypěstované organickým způsobem (tedy bez použití chemických prostředků). Toto víno pochází z hroznů těch nejstarších vinic, starých až 99 let. Víno zraje jen v dubových sudech po dobu 16 -18 měsíců. Víno je nefiltrované. Na nose zemité s tóny červeného zralého ovoce, v chuti harmonické s jemnými tóny červeného ovoce a povidel. Na konci dlouze rozplývající s velkým potenciálem ke zrání. Obecně je nejlepší vína od tohoto vinaře, pít ne dřív než 6 let od zklizně. Doporučujeme k pokrmům z kachny, husy či pernaté zvěřiny nebo nejlépe jen tak bez ničeho, nechte vínu prostor jen pro svojí osobitou chuť. Ne zcela typicky pro Burgundsko je vhodné toto víno před podáváním dekantovat.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.