
Garance vrácení peněz
S tímto vínem budete spokojeni,nebo vám vrátíme peníze
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
Prosecco Millesimato Brut DOC, La Farra
Výrobce: | La Farra |
Obsah alkoholu: | 11% |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Treviso |
Obsah cukru: | Suché, Polosuché |
Odrůda vína: | Glera |
Hodí se k jídlu: | k mořským rybám a plodům, k salátu |
Hodí se k události: | víno na party atd., víno na piknik, víno na návštěvu |
Typ uzávěru: | Korek |
K vyzvednutí ihned: | VYZVEDNĚTE SI TOTO VÍNO OSOBNĚ OKAMŽITĚ |
Prosecco Millesimato Brut z La Farra farm, bílé italské sušší šumivé víno, nabízí harmonickou chuť a jemné perlení za velmi příjemnou cenu. Barva tohoto prosecca je jiskřivá slámově žlutá s jemným zlatým okrajem. Aroma je intenzivní, ovocné - jablka, broskve, s tóny akátových květů a na patře je kulaté. Chuťově toto Prosecco výborně ladí se svoji vůní i vzhledem.
Brut Prosecco je vyráběné klasickou „prosecco“ metodou Charmat, tedy metodou s relativně krátkým druhotným kvašením v tancích a s nepatrně vyšším obsahem cukru. Jde o cuveé z typických regionálních odrůd, kde ze zákona musí být vinná odrůda Glera zastoupena v cuveé minimálně z 85%. V případě Prosecco Millesimato Brut z La Farra je víno ze 100% z Glery a víno zůstává v tancích při sekundárním kvašení cca 4 měsíce..
Toto víno doporučujeme servírovat okolo 8 -10 °C
O vinařství
Vinařství La Farra farm je poměrně mladé vinařství založené v roce 1997 rodinou Nardi v samém srdci pěstování prosecca ve Valdobbiadene. Vína produkují zásadně z vlastních hroznů a to jak z oblasti Valdobbiadene, tak i Treviso. Vysoký důraz na straně jedné na technologickou dokonalost a na straně druhé na udržitelnost a soulad s okolní přírodou je typický přístupem vinařství k procesu výroby jejich šumivých vín.
Vinné párování
Toto šumivé víno je nejlepší jako aperitiv, prostě jen tak, pro dobrou náladu. Velmi dobře se hodí k mořským plodům v salátech, těstovinách či rizotu.