Conegliano Valdobbiadene Prosecco Frizzante Secco, Casa Coste Piane 0,75l
Toto frizzante má lehkou až střední plnost, bublinky jsou jemné a živé s výraznou svěžestí. Hodí se jako aperitiv, k mořským plodům, lehkým salátům nebo čerstvým kozím sýrům.
| Kategorie: | Veneto |
|---|---|
| Druh vína: | Šumivé (prosecco) |
| ? Charakteristika vína: | Bio, Naturální |
| Odrůda vína: | Glera, Perera, Verdiso, Bianchetta Trevigiana |
| Země původu: | Itálie |
| Vinařská oblast: | Veneto, Valdobbiadene DOCG |
| Ročník: | Aktuální ročník |
| Obsah alkoholu: | 11 % |
| Obsah cukru: | suchý (secco) |
| Typ uzávěru: | korek |
| Objem lahve: | 0,75l |
| Hodí se k jídlu: | k salátům, k mořským plodům, k čerstvým kozím sýrům |
| Hodí se k události: | Na návštěvu, jako dárek, na party |
Živé naturální Prosecco z kopců Valdobbiadene s vůní bílých květů a šalvěje s jemnými nuancemi kvásku a minerálů. V chuti se prolínají hravé tóny jablek, hrušek a okvětních lístků s lehce příjemnou aciditou a suchým zakončením.
Vyrábí se tradiční metodou “sur lie”, tedy přirozenou druhotnou fermentací přímo v láhvi bez filtrace, která vínu dodává lehké zákaly, jemnou kvasničnou strukturu a živou energii. Hrozny z prudkých svahů Santo Stefano jsou sbírány ručně a vinifikovány pouze s místními kvasinkami, bez chemických zásahů či stabilizace. Výsledkem je svěží, suché, ryzí Prosecco s autentickým projevem terroiru.
Víno obsahuje 11 %.
Doporučujeme servírovat okolo 8 - 10 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné vinařství Casa Coste Piane se nachází v malebném kopcovitém terénu ve vesnici Santo Stefano di Valdobbiadene v srdci regionu Conegliano-Valdobbiadene. Vína vznikají na přibližně 6 ha vinic rozdělených do různých malých parcel, často na strmých svazích ve výškách 250 – 400 m n. m.
Vinice jsou vedeny s hlubokým respektem k přírodě. Používají tradiční, ekologické postupy bez herbicidů nebo chemického hnojiva, pouze měď či síru a při sklizni jsou hrozna sbírána ručně.
Stejně tak vína vznikají metodou, která respektuje přirozený rytmus přírody - spontánní fermentace s použitím místních kvasinek, refermentace probíhající v láhvi bez umělé stabilizace či filtrací. Vína tak získávají autentický půvab a živě hravý charakter.


