Barolo Monfalletto DOCG, Cordero di Montezemolo, Magnum (1,5l) 1,5l
Červené výrazné víno o objemu 1,5 l z Piemont z Itálie s tóny višně, černého lesního ovoce, pralinek a stop koření a tabáku. Vyzkoušejte k pokrmům jako k pečené a grilované zvěřině, k telecímu, k steaku nebo k výrazným sýrům.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Druh vína: | Červené víno |
? Chuť: | středně plné, Plné tělnaté |
? Charakteristika vína: | Stará vinice, Organické (BIO) víno |
Odrůda vína: | Nebbiolo |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Piemont, La Morra |
Ročník: | Aktuální ročník |
Obsah alkoholu: | 14 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 1,5l |
Doporučuje: | Vít Hepnar |
Hodí se k jídlu: | Červené víno z Itálie z Piemont. Tóny višně, pralinek, tabáku, černého ovoce. K pečené a grilované zvěřině, k telecímu, k steaku |
Hodí se k události: | víno pro šéfa , víno na party atd., víno na návštěvu, víno pro znalce |
Středně až plně tělnaté červené víno pocházející z italské oblasti Piemont přímo z přilehlé vinice usedlosti „Monfalletto“. Jedná se o vlajkové víno vinařství a vyznačuje se svou bohatě rubínovou barvou s elegantní, opulentní vůní pralinek, višní a koření. V chuti můžeme zaznamenat tóny čerstvých hroznů a černého lesního ovoce a stop tabáku a kořeněnosti s mísící se jistou sametovostí.
Obsahuje 14 % alkoholu. Vinifikace a zrání probíhalo v dubových sudech. Výborný potenciál k dlouhému zrání
Doporučujeme servírovat okolo 16 - 18 °C.
Pozn.: Balené v luxusním dřevěném boxu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Cordero di Montezemolo
V první polovině 19. století byla na světě první várka vín na prodej, prvně pozemek patřil rodině Falletti, zanedlouho však díky sňatku majetek spadal pod rodinu Cordero di Montezemolo a to včetně překrásného panství Monfalletto. Vinařství najdeme v obci La Morra v italském regionu Piemont. Důraz je kladen, jak už to u dobrých vinařství bývá, jak na tradici, tak i inovaci. Cordero di Montezemolo má know-how putující v rodu již po generace, ale zároveň vždy hledá způsoby, jak přistupovat k věcem z nového úhlu. Dnes je vinařství certifikováno jako 100% organické, kdy je např. použito minimum syntetických hnojiv nebo také podpoření okolní biodiverzity. Většina pěstovaných odrůd, včetně Nebbiolo ze kterého se vyrábí věhlasné Barolo, je místních.
Stránky vinařství: https://www.corderodimontezemolo.com/en/