Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč

Vino Bianco Frizzante, Ripa di Sopravento, Vittorio Graziano 0,75l

Lehké bílé šumivé víno s ovocným a bylinkovým profilem, ideální k salátům, k mořským plodům a rybám, k lehkým rybám, k čerstvým sýrům nebo také k sorbetu.

Skladem
695 Kč / ks
Kategorie: Emilia Romagna
Druh vína: Bílé, Šumivé
? Chuť: Lehká až středně plná
? Charakteristika vína: Biodynamické, Naturální
Odrůda vína: Trebbiano a blend místních bílých odrůd
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Emilia Romagna, Castelvetro di Modena
Ročník: Aktuální ročník
Obsah alkoholu: 11 %
Obsah cukru: Suché
Typ uzávěru: korek
Objem lahve: 0,75l
Hodí se k jídlu: k salátům, k mořským plodům a rybám, k lehkým rybám, k čerstvým sýrům, k sorbetu
Hodí se k události: Víno na návštěvu, jako dárek, víno na party
doruceni
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
odber
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
nejprodavanejsi
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
novinka
Novinka
S touto lahví vyzkoušíte nevyzkoušené

Ripa di Sopravento je bílé frizzante z Emilia-Romagna, které je vyrobeno s minimem zásahů, bez filtrace. Vyráběné z lokálních bílých odrůd, spontánně kvašené, s perlením vznikajícím po lahvování. Chuť nabízí tóny zeleného jablka, citrusové kůry a květin s jemnou solnou mineralitou a svěží aciditou s čistým závěrem.

Víno obsahuje 11 %.

Doporučujeme servírovat okolo 8 - 10 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vittorio Graziano

Vittorio Graziano hospodaří na cca 5 hektarech vinic kolem obce Castelvetro di Modena v regionu Emilia-Romagna. Produkce je velmi tradiční, založená na starých lokálních odrůdách, často i těch, které vinice obsahují, ale jejich názvy nejsou vždy známé s použitím výsadby z výběru (massal selection) z vinic starých desetiletí.

Ve vinicích Vittorio nepoužívá chemických postřiků, spíše spoléhá na přírodním způsobem vedenou biodiverzitu půdy, kdy je podpořen spontání růst vegetaci mezi révami, včetně bylin nebo luštěnin.
Fermentace probíhá spontánně, často s vlastním kvasinkami. Někdy v nádobách ze sklolaminátu (fiberglass), v dubových sudech či v lahvích. U frizzante je charakteristická i druhá fermentace.

Vinařství je vnímáno jako jeden z pilířů „nové autentické“ produkce Lambrusca a dalších tradičních vín z Emilii. Graziano místo sladkých, rychle pitelných vín produkuje vína suchá s výraznou kyselinou, minerálitou a strukturou, která odráží tradici a charakter půdy i vinaře. 

 

Nalijme si čistého vína

Protože prodáváme alkohol, nemůžeme vás pustit dál dokud nekápnete božskou a nesdělíte nám, že je Vám minimálně 18 let.