Villa di Capezzana, Carmignano DOCG, Tenuta di Capezzana 0,75l
Suché červené BIO cuvée z Toskánska z Itálie je charakteristické pro svou sametově plnou chuť s tóny tmavého červeného ovoce a kořeněné lékořice vykreslující nuance kůže. Vyzkoušejte k pokrmům jako např. k hovězímu, ke grilování či k vyzrálým sýrům.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Druh vína: | Červené |
? Chuť: | Plné, tělnaté |
? Charakteristika vína: | Organické (BIO) |
Odrůda vína: | Cuvée - Sangiovese, Cabernet Sauvignon |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Toskánsko, Carmignano DOCG |
Ročník: | 2018 |
Obsah alkoholu: | 14,5 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | k vepřovému, k drůbežímu, k hovězímu, k uzeninám, ke grilování, k vyzrálým sýrům |
Hodí se k události: | víno pro šéfa , víno na návštěvu, oslava úspěchu |
ikona: | XXXYY |
Toto špičkové červené BIO víno pocházející z Francie má nejen dávnou a působivou historii, ale je velmi oceňováno znalci i dnes. Snoubí se v něm tradiční toskánská odrůda Sangiovese s francouzským Cabernet Sauvignon. Na první pohled nás upoutá intenzivní rubínová barva. Vůně plná, jemně ovocná s tóny třešní a ostružin náznakem lékořice s koženými podtóny a přesto velmi elegantní. Lahodná a vyvážená chuť s příjemnou hlubokou tříslovinou. Dlouhá, výrazně ovocná dochuť s dotekem koření.
Obsahuje 14,5 % alkoholu.
Doporučujeme servírovat okolo 16 - 18 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Tenuta di Capezzana
Vinařství Capezzana a jeho vína mají velmi dlouhou tradici a působivou historii nejméně 1200 let starou. Ve státním archivu ve Florencii se nachází dokument – je to smlouva z r. 804 o nájmu usedlosti, spolu s vinicemi a olivovými háji. Víno se však zde pěstovalo už v předřímské době, cca před 3000 lety. Usedlost Capezzana, bývalé medicejské panství, je od začátku minulého století v majetku staré šlechtické rodiny Contini Bonacossi. Její vinice jsou součástí jedné z nejmenších DOCG oblastí – Carmignano. Je zásluhou především právě hraběte Ugo Contini Bonacossi, že se v roce 1975 vrátil vínům této oblasti historický název Carmignano, do té doby to byla jenom podoblast Chianti Montalbano - mladší bratr Carmignana D.O.C.G. Rodinné vinařství Capezzana je zaměřeno již od roku 2009 organický přístup k pěstování vína, což vyústilo k získání EU BIO certifikace.
Stránky vinařství: https://capezzana.it/