Trebbiano d’Abruzzo 2004, Emidio Pepe 0,75l
Suché bílé, bohaté, komplexní, elegantní s prolínajícími se tóny medově karamelizovaných ořechů s lehkými pikantními akcenty moře. Hodí se ke světlému masu, k rybám a mořským plodům, pečené dýni či houbám, k jídlům se smetanovým podkladem, ke zralým tvrdým sýrům.
Kategorie: | Abruzzo |
---|---|
Druh vína: | Bílé |
? Chuť: | Středně plná |
? Charakteristika vína: | Biodynamické, autentické |
Odrůda vína: | Trebbiano d’Abruzzo |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Abruzzo, Torano Nuovo |
Ročník: | 2004 |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | ke světlému masu, k rybám a mořským plodům, k pečené dýni, k houbám, k pokrmům se smetanovým základem, k tvrdým zralým sýrům |
Hodí se k události: | Víno pro znalce, víno pro vyjímečné okamžiky |
Trebbiano d’Abruzzo 2004 je vyjímečné víno s vůní medových podtónů, karamelizovaných vlašských ořechů, mořské soli a včelího vosku s lehkou oxidativní stopou.
Chuť středně plná až plná se stále výraznou kyselinkou doplněnou o hořkou stopu na závěr a komplexním minerálním jádrem.
Hrozny byly sbírány ručně a pro tradici následně drceny nohama, fermentace probíhala spontánně v cementových tancích 30 - 35 dní. Víno je vhodné pro dlouhou archivaci.
Víno obsahuje 12 %.
Doporučujeme servírovat okolo 12 - 14 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Emidio Pepe, italské rodinné vinařství v oblasti Abruzzo, konkrétně v Torano Nuovo, stojí na principech biodynamického hospodaření a tradičních hodnotách s minimální intervencí při výrobě.
Hrozny jsou sbírány ručně, bílé odrůdy jsou drceny nohama ve dřevěných kádích a fermentace probíhá spontánně bez přidaných kvasinek, bez použití filtrace či přílišného užívání síry. Poté vína zrají v cementových nádobách a jsou archivována ve sklepích s kapacitou až o 350 000 lahví. Vína se uvolňují na trh teprve tehdy, když rodina uzná, že víno dosáhlo optimálního charakteru.