Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč

Trebbiano d’Abruzzo 2004, Emidio Pepe 0,75l

Suché bílé, bohaté, komplexní, elegantní s prolínajícími se tóny medově karamelizovaných ořechů s lehkými pikantními akcenty moře. Hodí se ke světlému masu, k rybám a mořským plodům, pečené dýni či houbám, k jídlům se smetanovým podkladem, ke zralým tvrdým sýrům.

Skladem
Značka: Emidio Pepe
11 075 Kč / ks
Kategorie: Abruzzo
Druh vína: Bílé
? Chuť: Středně plná
? Charakteristika vína: Biodynamické, autentické
Odrůda vína: Trebbiano d’Abruzzo
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Abruzzo, Torano Nuovo
Ročník: 2004
Obsah alkoholu: 12 %
Obsah cukru: Suché
Typ uzávěru: korek
Objem lahve: 0,75l
Hodí se k jídlu: ke světlému masu, k rybám a mořským plodům, k pečené dýni, k houbám, k pokrmům se smetanovým základem, k tvrdým zralým sýrům
Hodí se k události: Víno pro znalce, víno pro vyjímečné okamžiky
doruceni
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
odber
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
nejprodavanejsi
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
novinka
Novinka
S touto lahví vyzkoušíte nevyzkoušené

Trebbiano d’Abruzzo 2004 je vyjímečné víno s vůní medových podtónů, karamelizovaných vlašských ořechů, mořské soli a včelího vosku s lehkou oxidativní stopou.

Chuť středně plná až plná se stále výraznou kyselinkou doplněnou o hořkou stopu na závěr a komplexním minerálním jádrem.

Hrozny byly sbírány ručně a pro tradici následně drceny nohama, fermentace probíhala spontánně v cementových tancích 30 - 35 dní. Víno je vhodné pro dlouhou archivaci.

Víno obsahuje 12 %.

Doporučujeme servírovat okolo 12 - 14 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Emidio Pepe

Emidio Pepe, italské rodinné vinařství v oblasti Abruzzo, konkrétně v Torano Nuovo, stojí na principech biodynamického hospodaření a tradičních hodnotách s minimální intervencí při výrobě.

Hrozny jsou sbírány ručně, bílé odrůdy jsou drceny nohama ve dřevěných kádích a fermentace probíhá spontánně bez přidaných kvasinek, bez použití filtrace či přílišného užívání síry. Poté vína zrají v cementových nádobách a jsou archivována ve sklepích s kapacitou až o 350 000 lahví. Vína se uvolňují na trh teprve tehdy, když rodina uzná, že víno dosáhlo optimálního charakteru.

 

Nalijme si čistého vína

Protože prodáváme alkohol, nemůžeme vás pustit dál dokud nekápnete božskou a nesdělíte nám, že je Vám minimálně 18 let.