Su Chi No Seu, Panevino 0,75l
Střední až plné červené víno s robustními tóny tmavého ovoce, bylin a koření. Hodí se ke zvěřině, k ragú, ke grilovanému plněnému Portobellu, k lasagním nebo také k tmavé čokoládě.
| Kategorie: | Sardinie |
|---|---|
| Druh vína: | Červené |
| ? Chuť: | Středně plná až plná |
| ? Charakteristika vína: | Bio, Naturální |
| Odrůda vína: | Cuvée - Barbera, Ciliegiolo, Montepulciano |
| Země původu: | Itálie |
| Vinařská oblast: | Sardinie, Nurri |
| Ročník: | Aktuální ročník |
| Obsah alkoholu: | 13 % |
| Obsah cukru: | Suché až velmi suché |
| Typ uzávěru: | korek |
| Objem lahve: | 0,75l |
| Hodí se k jídlu: | ke zvěřině, k ragú, ke grilovanému plněnému Portobellu, k lasagním, k tmavé čokoládě |
| Hodí se k události: | Víno na návštěvu, na party, na grilování |
Intenzivní červené víno z Sardinie naturálního stylu s hlubokou barvou a výraznou osobností. V chuti tmavé třešně, švestky, bylinky a jemná kořenitost s dobrou strukturou a jemně zemitým patrem.
Víno obsahuje 13 %.
Doporučujeme servírovat okolo 16 - 18 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Panevino
Vinařství Panevino, nacházející se v Sardinii v obci Nurri, bylo založeno Gianfrancem Mancem. Jeho vína a přístup k jejich výrobě je silně naturální, téměř umělecký. Název Panevino, neboli „chléb a víno“, odkazuje na Mancovu původní profesi coby pekaře.
Vinice o rozloze několika hektarů jsou obhospodařovány s respektem k přírodě. Je zde pěstována řada místních starých odrůd jako Carignano del Sulcis, Monica, Nuragus, nebo Semidano a to na více drsném terroiru, který je tvořen z břidlice, železitého jílu a písčitých hornin, dodávající minerální až suchý charakter. Vinifikace vín probíhá macerací na slupkách, bez čiřeníí či filtrace - typická svým nezaměnitelným výrazem a autenticitou.


