Rosé de Saignée, Champagne F. Bergeronneau - Marion 0,75l
Víno má střední až plné tělo s bohatým ovocným projevem a jemnou minerálností. Vynikající jako aperitiv, k Magret de canard nebo dezertům s červeným ovocem, jako je ricotta s lesními plody.
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Druh vína: | Šumivé |
Odrůda vína: | 60 % Pinot Noir, 40 % Petit Meunier |
Země původu: | Francie |
Vinařská oblast: | Champagne, Montagne de Reims |
Ročník: | Aktuální ročník |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Obsah cukru: | Brut |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k události: | Víno na oslavu, víno pro šéfa |
Hodí se k jdílu: | K aperitivu, k Magret de canard, k dezertům s červeným ovocem |
Výjimečný 1er Cru rosé de saignée z Montagne de Reims z 60 % Pinot Noir a 40 % Meunier z 25 letých vinic. Tmavě růžová barva pochází z krátké macerace, po níž následuje zrání na kalech s dosáží 8 g/l. V aroma lze pocítit intenzivní vůní lesního ovoce, malin, rybízu s lehkými tóny svěžího grapefruitu.
Roční produkce tohoto vína činí pouze 2–3 tisíc lahví.
Obsahuje 12 % alkoholu.
Doporučujeme servírovat okolo 8 - 10 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Florent Bergeronneau-Marion
Champagne F. Bergeronneau-Marion je rodinné vinařství v obci Villedommange v oblasti Montagne de Reims. Vinařská historie rodiny sahá až do 16. století, přičemž dnešní tvář vinařství určuje především Florent Bergeronneau, který pokračuje v rodinné tradici s důrazem na kvalitu a terroir.
Vinařství pracuje s vinicemi klasifikovanými jako Premier Cru a vsází na precizní práci ve vinici, biodiverzitu a dlouhé zrání na kalech. Vína jsou vyráběna tradiční metodou, často s důrazem na jednotlivé parcely nebo cuvée z velmi starých vinic. V sortimentu najdeme jak elegantní ročníková šampaňská, tak vzácné víno z closu.