Lauv, Jacopo Stigliano 0,75l
Plné červené víno s bohatým profilem tmavého ovoce a kořeněných, minerálních složek. Hodí se k červenému masu, ke zvěřině, k houbovým pokrmům, k aromatickým sýrům.
Kategorie: | Emilia Romagna |
---|---|
Druh vína: | Červené |
? Chuť: | Plná |
? Charakteristika vína: | Naturální |
Odrůda vína: | Cuvée - Barbera, Sangiovese, Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Grasparossa, Negrettino, Uva Tosca, Marzemino |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Emilia Romagna, Valsamoggia |
Ročník: | Aktuální ročník |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | k červenému masu, ke zvěřině, k houbovým pokrmům, k aromatickým sýrům |
Hodí se k událsoti: | Víno na návštěvu, víno na party, jako dárek |
Lauv je silné červené cuvée z vinic starých přibližně 100 let v oblasti Valsamoggia.
Víno bylo částečně macerováno na slupkách 20 dní, poté zrálo v betonových nádrží a starých velkých dubových sudech dva roky. Následně leželo 6 měsíců v lahvi.
Nečiřené, nefiltrované, bez přidané síry.
V chuti se prolínají hluboké tóny tmavých bobulí, švestek se zemito-bylinkovými akcenty, jemnými taniny a silným závěrem.
Víno obsahuje 13,5 %.
Doporučujeme servírovat okolo 16 - 18 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jacopo Stigliano
Jacopo Stigliano je vinař z oblasti Emilia-Romagna nacházející se v kopcích mezi Bolognou a Modenou. Přibližně od roku 2018 obnovuje opuštěné staré vinice, kde některé z vinných rév jsou i 100 let staré.
Svou filozofii staví na přírodních principech a biodiverzitě vinic s jílovito-vápencovým podložím s velkou odrůdovou rozmanitostí („field blend“) a to včetně ovocných stromů s divokou vegetací. Víno se v době sklizně sbírá pouze ručně s minimem či žádnými zásahy při výrobě, kdy proces probíhá bez filtrace nebo bez či s minimem přidání konzervantů.
Jeho styl jsou komplexní, vrstvené a terroirové vína, která vyžadují svůj čas i pozornost.