Rosso „di Gino“, Fattoria San Lorenzo 0,75l
Středně plné červené s jemným ovocným profilem a kořenitou hloubkou. Skvělé k těstovinám s masovou omáčkou, k vegetariánským houbovým pokrmům nebo k pečené paprice plněné sýrem.
| Kategorie: | Marche |
|---|---|
| Druh vína: | Červené |
| ? Chuť: | Středně plná |
| ? Charakteristika vína: | Bio |
| Odrůda vína: | Cuvée - Montepulciano, Sangiovese |
| Vinařská oblast: | Marche |
| Ročník: | Aktuální ročník |
| Obsah alkoholu: | 13,5 % |
| Obsah cukru: | Suché |
| Typ uzávěru: | korek |
| Objem lahve: | 0,75l |
| Hodí se k jídlu: | K těstovinám s masovou omáčkou, k houbovým pokrmům, k pečené paprice se sýrem |
| Hodí se k události: | víno na piknik, víno na party |
| Země půvoodu: | Itálie |
Opojné červené víno z 35 let starých vinic, blend Montepulciana a Sangiovese fermentované s přírodními kvasinkami, macerací trvající 15–18 dní a následným 12 měsíčním zrání v cementu. V chuti lze pocítit vyvážené tóny bobulovitého ovoce, tabáku a koření.
Obsahuje 13,5 % alkoholu.
Doporučujeme servírovat okolo 16 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Fattoria San Lorenzo
Vyhlášené vinařství z regionu Marche, Fattoria San Lorenzo, je sice mladé, ale hlavní vinař si sebou přináší znalosti z rodiny s dlouhou tradicí vinaření. Zakládá si na organickém pěstování s řemeslnými a biodynamickými principy jako pěstování vlastních kvasnic s minimálním použitím síry. Proces vzniku vína je tak více organický.
Stránky vinařství: http://www.fattoriasanlorenzo.com/



