
Garance vrácení peněz
S tímto vínem budete spokojeni,nebo vám vrátíme peníze
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
Rosso di Verrazzano, Castello di Verrazzano IGT
Výrobce: | Castello di Verrazzano |
Obsah alkoholu: | 13% |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Toskánsko, Chianti |
Charakteristika vína: | Naturální víno, BIO víno |
Obsah cukru: | Suché |
Odrůda vína: | Cuvée, Sangiovese |
Hodí se k jídlu: | k pizze, k těstovinám , k hovězímu, ke grilování |
Hodí se k události: | víno na návštěvu, víno na piknik, ke grilování |
Typ uzávěru: | Korek |
Rosso di Verrazzano je typickým představitelem klasického toskánského červeného vína určeného pro denní gastronomii. Jde o suché lehčí ovocné červené cuvée postavené především na odrůdě Sangiovese. Má příjemnou rubínově červenou barvu s nafialovělými odlesky, harmonickou chuť s vyváženou strukturou. Aroma je plné intenzivních tónů po jarních květinách a červeného ovoce.
V cuvée kromě vinné odrůdy Sangiovese, jsou i odrůdy bílých vín, které odpovídají původním výrobě cuvée Chianti Classico z dob italské renesance. Víno představuje tak typické regionální červené víno určené k běžné konzumaci a nabízí výbornou kvalitu za velmi přijatelnou cenu.
Doporučujeme servírovat okolo 15 - 17 °C.
O vinařství
Vinařství Castello di Verrazzano je pojmenovano po známém mořeplavci Giovanni da Verrazzano, který pocházel z vinařské rodiny v Toskánsku a byl prvním Evropanem, který spatřil místo, na němž se později vystavělo město New York. Přestavba tohoto vinařství v 50. letech 20. stol. zkvalitnila organický a udržitelný přístup k pěstování i procesu výroby. Vinařství je specializováno především na odrůdy červených vín jako Sangiovese, Cabernet Sauvignon nebo Merlot, bílá vína původních regionálních odrůd jsou zastoupena v menší míře.
Vinné párování
Výborné k typickým italským pokrmům jako k masovým předkrmům, k těstovinám a pizze s rajčatovým základem. Není rozhodně špatnou volbou ani ke grilovaným masům a ke steakům.