Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč

Cultus Boni Chianti Classico DOCG, Badia a Coltibuono 0,75l

Středně plné červené víno s tóny třešní, fialek a jemného koření. Ideální k těstovinám s ragú, k pečenému masu nebo také například ke zralým tvrdým sýrům.

Skladem
1 360 Kč / ks
Kategorie: Červená vína
Druh vína: Červené
? Chuť: středně plna
? Charakteristika vína: Bio
Odrůda vína: Cuvée - Sangiovese, Colorino, Merlot
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Toskánsko, Chianti Classico - Gaiole
Ročník: Aktuální ročník
Obsah alkoholu: 13,5 %
Obsah cukru: Suché
Objem lahve: 0,75l
Hodí se k jídlu: k těstovinám s masovým ragú, k pečenému červenému masu, ke zralým tvrdým sýrům
Hodí se k události: víno pro šéfa , víno na návštěvu, výročí a narozeniny
ikona: XXXYY
doruceni
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
odber
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
nejprodavanejsi
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
novinka
Novinka
S touto lahví vyzkoušíte nevyzkoušené

Elegantní a strukturované Chianti Classico z historického vinařství Badia a Coltibuono. Vyráběno z tradičních odrůd dominuje Sangiovese doplněné o lokální kultivary. Ve vůni najdeme třešně, koření, fialky a nádech bylinek. Zrání probíhá 12 měsíců ve francouzských a rakouských sudech. Harmonické, vyvážené víno s odkazem na kulturní a vinařské dědictví Toskánska.

Obsahuje 13,5 % alkoholu.

Doporučujeme servírovat okolo 16 - 18 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Badia a Coltibuono

Badia a Coltibuono (v překladu „opatství dobré úrody“) je jedním z nejstarších a nejváženějších vinařství v Chianti Classico. Vinařství sídlí v bývalém benediktinském klášteře z 11. století, který se stal centrem nejen víry, ale i vinařské tradice. Od 19. století je v rukou rodiny Stucchi Prinetti, která pokračuje v harmonickém spojení historie a moderního ekologického přístupu.

Vína z Badia a Coltibuono jsou známá svou autentičností, vyvážeností a důrazem na terroir. Vinařství používá výhradně ekologické metody a tradiční toskánské odrůdy. Vína zde vznikají v přirozeném rytmu bez spěchu a s hlubokým respektem k půdě, historii a krajině. Cultus Boni je výrazem této filozofie – úcty k přírodě a kvalitě.