Chablis 1er Cru, La Montmains, Jean Claude Bessin 0,75l
Svěží Chardonnay z prémiové vinice charakteristické pro svůj lehce aciditně minerální nádech s tóny citrusů, kdoulí a lískového oříšku.
| Kategorie: | Burgundsko | 
|---|---|
| Druh vína: | Bílé | 
| ? Chuť: | Středně plná | 
| Odrůda vína: | Chardonnay | 
| Země původu: | Francie | 
| Vinařská oblast: | Bourgogne, Chablis Premier Cru - Montmains | 
| Ročník: | Aktuální ročník | 
| Obsah alkoholu: | 12,5 % | 
| Obsah cukru: | Suché | 
| Hodí se k jídlu: | K salátu, k mořským plodům, k rybám, k sushi, k jemnějším sýrům | 
| Hodí se k událostem: | Na oslavu úspěchu, na narozeniny, na návštěvy, pro šéfa | 
| Obsah lahve: | 0,75l | 
Svěží vůně s minerálním nádechem se prolíná s tóny citrusů a zeleného jablka. V chuti lze pocítit svěží tóny citrusů, kdoulí a znatelnou minerální kyselinku s doprovázejícími nuancemi dubu, lískového oříšku a medu.
Obsahuje 12,5 % alkoholu.
Doporučujeme servírovat okolo 10 - 12 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Jean claude Bessin
Jean Claude byl původně architektem, když roku 1989 skrze svého zetě zdědil vinici. Dnes stálé rodinné vinařství, rozléhající se na 12 ha, patří k těm nejvyhlášenějším v Chablis. Vinařství Jean Claude Bessin se především zaměřuje na pěstování Chardonnay. Víno, které je pěstováno bez použití chemických hnojiv a herbicidů, je sbírano ručně a dále zrající na kalech až po 18 měsíců, aby v chuti vynikl pravý charakter.
 





 
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                    


 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        