Attitude Sauvignon Blanc, Pascal Jolivet 0,75l
Suché bílé víno z Francie z Val de Loire se svěží, středně plnou chutí s tóny citrusů a peckovic. Výtečné k mořským plodům, k mořským rybám, ke chřestu nebo také ke kozím sýrům.
Kategorie: | Bílá vína |
---|---|
Druh vína: | Bílé |
? Chuť: | Středně plná |
? Charakteristika vína: | Naturální, Vegan, Udržitelné vinařství |
Odrůda vína: | Sauvignon Blanc |
Země původu: | Francie |
Vinařská oblast: | Val de Loire, Chémery |
Ročník: | Aktuální ročník |
Obsah alkoholu: | 14 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Doporučuje: | Wine Spectator |
Hodí se k jídlu: | k kozím sýrům, k mořským rybám, k mořským plodům, ke chřestu |
Hodí se k události: | víno na party atd., víno na piknik, víno na návštěvu |
Velmi příjemný Sauvignon z vinařství Pascal Jolivet, ležící ve věhlasném údolí řeky Loiry ve Francii. Má nádhernou vůni citrusů, zeleného jablka a lučních květů se suchým a minerálním charakterem se svěží, plnější chutí s tóny citrusů peckovic. Myšlenka řady “Attitude” spočívá ve výrobě vín vysoké kvality s designem etikety podepsané Pascalem Jolivetem.
Obsahuje 14 % alkoholu.
Doporučujeme servírovat okolo 10 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Pascal Jolivet
Příběh tohoto rodinného francouzského vinařství začal roku 1987, kdy Pascal Jolivet založil stejnojmenné vinařství a hned o pár let později byly pořízeny první sklepy v Sancerre s nerezovými nádobami s kontrolou teploty, inspirované vinařstvími z regionu Champagne. Experiment je hlavním elementem již z počátku, kdy Jolivet začíná s přírodní metodou vinifikace s použitím 100% divokých kvasinek (jen s lehkým přidáním siřičitanů pro stabilizaci) přirozeně se vyskytujících na slupkách hrozen, což je na svou dobu něco velmi nekonvenčního, avšak dnes pro vinařství nedílnou součástí identity a celkového procesu a tak patřící mezi uznávané vinaře pro svá „čistá“ a sofistikovaná vína. Roku 2016 za pomocí rodiny Dauny, pionýrů organického farmaření v Sancerre, přešlo vinařství na organický způsob farmaření.
„Proces výroby vín je způsob, jak být kreativní; forma umění, která si říká jak o naslouchání, tak o přirozenost vnímat a porozumět. Kouzlo nastává ve chvíli transformace, kdy se rmut mění na mošt a mošt na víno, kdy propůjčí svůj hlas místnímu terroiru.“ Pascal Jolivet
Stránky vinařství: https://pascaljolivet.com/en/