Doprava od 2000 Kč ZDARMA!
 1

Garance vrácení peněz

S tímto vínem budete spokojeni,nebo vám vrátíme peníze

Nejprodávanější

Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky

Bleskové doručení

Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání

Osobní odběr v Praze po celý týden

Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin

Chianti Classico, Castello di Verrazzano

485 Kč (vč. DPH) 400,83 Kč (bez DPH)
Skladem
Výrobce: Castello di Verrazzano
Obsah alkoholu: 13%
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Toskánsko, Chianti
Charakteristika vína: Naturální víno, BIO víno
Obsah cukru: Suché
Odrůda vína: Sangiovese
Hodí se k jídlu: k sýrům, k hovězímu, ke zvěřině, k pizze
Hodí se k události: víno na návštěvu, výročí a narozeniny
Typ uzávěru: Korek
K vyzvednutí ihned: VYZVEDNĚTE SI TOTO VÍNO OSOBNĚ OKAMŽITĚ

Barva tohoto červeného vína je purpurově rubínová. Vůně je intenzivní, ovocná s tóny koncentrovaných třešní, květů červené růže a ušlechtilého dřeva. Chuť je plná, suchá s dobrými taninem, který se stářím zakulacuje. 

Toto víno doporučujeme servírovat okolo 16 - 18 °C.

Víno doporučuje: Jiří Markuzzi

Petr: „Boloňské špagety a chianti to je Toskánsko“

O vinařství

Vinařství Castello di Verrazzano je pojmenovano po známém mořeplavci Giovanni da Verrazzano, který pocházel z vinařské rodiny v Toskánsku a byl prvním Evropanem, který spatřil místo, na němž se později vystavělo město New York. Přestavba tohoto vinařství v 50. letech 20. stol. zkvalitnila organický a udržitelný přístup k pěstování i procesu výroby. Vinařství je specializováno především na odrůdy červených vín jako Sangiovese, Cabernet Sauvignon nebo Merlot, bílá vína původních regionálních odrůd jsou zastoupena v menší míře.

Vinné párování

Toto klasické červené toskánské víno se hodí k tradičním italským předkrmům a k jednoduchým jídlům obsahující rajčatový základ. Zkuste třeba k těstovinám s rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou nebo k pizze s rajčatovou omáčkou, sýrem a kořeněným salámem nebo i s tradiční italská polévka minestrone s fazolem, rajčaty a zeleninou. Naprosto skvěle jde i k červeným masům, především pak ke steakům.