
Garance vrácení peněz
S tímto vínem budete spokojeni,nebo vám vrátíme peníze
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
Chianti Classico, Castello di Verrazzano 2020
Výrobce: | Castello di Verrazzano |
Obsah alkoholu: | 13% |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Toskánsko, Chianti |
Charakteristika vína: | Naturální víno, BIO víno |
Obsah cukru: | Suché |
Odrůda vína: | Sangiovese |
Hodí se k jídlu: | k sýrům, k hovězímu, ke zvěřině, k pizze |
Hodí se k události: | víno na návštěvu, výročí a narozeniny |
Typ uzávěru: | Korek |
K vyzvednutí ihned: | VYZVEDNĚTE SI TOTO VÍNO OSOBNĚ OKAMŽITĚ |
Barva tohoto červeného vína je purpurově rubínová. Vůně je intenzivní, ovocná s tóny koncentrovaných třešní, květů červené růže a ušlechtilého dřeva. Chuť je plná, suchá s dobrými taninem, který se stářím zakulacuje.
Toto víno doporučujeme servírovat okolo 16 - 18 °C.
Víno doporučuje: Jiří Markuzzi
Petr: „Boloňské špagety a chianti to je Toskánsko“
O vinařství
Vinařství Castello di Verrazzano je pojmenovano po známém mořeplavci Giovanni da Verrazzano, který pocházel z vinařské rodiny v Toskánsku a byl prvním Evropanem, který spatřil místo, na němž se později vystavělo město New York. Přestavba tohoto vinařství v 50. letech 20. stol. zkvalitnila organický a udržitelný přístup k pěstování i procesu výroby. Vinařství je specializováno především na odrůdy červených vín jako Sangiovese, Cabernet Sauvignon nebo Merlot, bílá vína původních regionálních odrůd jsou zastoupena v menší míře.
Vinné párování
Toto klasické červené toskánské víno se hodí k tradičním italským předkrmům a k jednoduchým jídlům obsahující rajčatový základ. Zkuste třeba k těstovinám s rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou nebo k pizze s rajčatovou omáčkou, sýrem a kořeněným salámem nebo i s tradiční italská polévka minestrone s fazolem, rajčaty a zeleninou. Naprosto skvěle jde i k červeným masům, především pak ke steakům.