Doprava od 2000 Kč ZDARMA!
 1

Bleskové doručení

Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání

Osobní odběr v Praze po celý týden

Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin

Bordeaux 1er Grand Cru Classé, Château MARGAUX 2013

16 990 Kč (vč. DPH) 14 041,32 Kč (bez DPH)
Skladem
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Bordeaux
Charakteristika vína: Stará vinice
Obsah cukru: Suché
Odrůda vína: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
Hodí se k jídlu: k sýrům, k jehněčímu, k červenému masu
Hodí se k události: víno pro šéfa , víno pro znalce
Typ uzávěru: Korek
K vyzvednutí ihned: VYZVEDNĚTE SI TOTO VÍNO OSOBNĚ OKAMŽITĚ

Zámek byl znám již ve 12. století pod názvem „la Mothe de Margaux“ a v té době ještě na panství nebyla vysázena vinná réva. V průběhu generací a staletí zručnost jedněch a inovace druhých z obyčejného Château Margaux udělali výjimečné víno, jaké známe dnes. Neodmyslitelnou osobností tohot château je André Mentzelopoulos. Žádný jiný majitel v jeho dlouhé historii nesplnil tak důležitou úlohu v tak krátkém čase. Po studiích literatury v Grenoblu odjel na Dálný východ, kde významně zbohatl z obchodu s obilím. Po návratu do Evropy se oženil s mladou Francouzkou a v roce 1958 získal společnost Félix Potin založenou v roce 1844, ke které patřilo 80 obchodů se smíšeným zbožím. André vybudoval z této společnosti významný moderní distribuční dům s 1600 prodejními místy a prestižními nemovitostmi v Paříži. V roce 1977 koupil André Château Margaux a ihned se do něj zamiloval. Díky jeho úžasně bystrému intelektu a pracovitosti se Château Margaux dostalo opět na první místo, které mu patří. André Mentzelopoulos vizionářsky do nově nabytého vinařství investoval v nepříznivé době, aniž by očekával okamžité zhodnocení.

Pod vedením enologa Emila Peynauda začal znovu prodávat Pavillon Rouge, více selektovat hrozny, začal školit víno v nových sudech a vinifikovat Pavillon blanc. V současné době je v čele vinařství jeho dcera Corinne Mentzelopoulos.

Intenzivní živočišné aroma. Komplexní čistá chuť s živočišnými tóny, dostatkem svěžesti, v závěru s dotekem minerálnosti a ostružin.