Doprava od 2000 Kč ZDARMA!
 1

Garance vrácení peněz

S tímto vínem budete spokojeni,nebo vám vrátíme peníze

Nejprodávanější

Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky

Bleskové doručení

Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání

Osobní odběr v Praze po celý týden

Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin

Rosso di Verrazzano, Castello di Verrazzano IGT

310 Kč (vč. DPH) 256,20 Kč (bez DPH)
Skladem
Výrobce: Castello di Verrazzano
Obsah alkoholu: 13%
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Toskánsko, Chianti
Charakteristika vína: Naturální víno, BIO víno
Obsah cukru: Suché
Odrůda vína: Cuvée, Sangiovese
Hodí se k jídlu: k pizze, k těstovinám , k hovězímu, ke grilování
Hodí se k události: víno na návštěvu, víno na piknik, ke grilování
Typ uzávěru: Korek

Rosso di Verrazzano je typickým představitelem klasického toskánského červeného vína určeného pro denní gastronomii. Jde o suché lehčí ovocné červené  cuvée postavené především na odrůdě Sangiovese. Má příjemnou rubínově červenou barvu s nafialovělými odlesky, harmonickou chuť s vyváženou strukturou. Aroma je plné intenzivních tónů po jarních květinách a červeného ovoce. 

V cuvée kromě vinné odrůdy Sangiovese, jsou i odrůdy bílých vín, které odpovídají původním výrobě cuvée Chianti Classico z dob italské renesance. Víno představuje tak typické regionální červené víno určené k běžné konzumaci a nabízí výbornou kvalitu za velmi přijatelnou cenu.

Doporučujeme servírovat okolo 15 - 17 °C.

O vinařství

Vinařství Castello di Verrazzano je pojmenovano po známém mořeplavci Giovanni da Verrazzano, který pocházel z vinařské rodiny v Toskánsku a byl prvním Evropanem, který spatřil místo, na němž se později vystavělo město New York. Přestavba tohoto vinařství v 50. letech 20. stol. zkvalitnila organický a udržitelný přístup k pěstování i procesu výroby. Vinařství je specializováno především na odrůdy červených vín jako Sangiovese, Cabernet Sauvignon nebo Merlot, bílá vína původních regionálních odrůd jsou zastoupena v menší míře.

Vinné párování

Výborné k typickým italským pokrmům jako k masovým předkrmům, k těstovinám a pizze s  rajčatovým základem. Není rozhodně špatnou volbou ani ke grilovaným masům a ke steakům.