Barolo Riserva Monfortino Conterno DOCG 2013 | tovino.cz - Obchod s vínem, co vám rozumí
DOPRAVA ZDARMA OD 999KČ
 1

Garance vrácení peněz

S tímto vínem budete spokojeni,nebo vám vrátíme peníze

Bleskové doručení

Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání

Osobní odběr v Praze po celý týden

Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin

Barolo Riserva Monfortino Conterno DOCG 2013

19 490 Kč (vč. DPH) 16 107,44 Kč (bez DPH)
na dotaz

Výrobce: Conterno
Obsah alkoholu: 14%
Země původu: Itálie
Vinařské oblasti: Piemont
Charakteristika vína: Stará vinice
Obsah cukru: Suché
Odrůda vína: Nebbiolo
Hodí se k jídlu: K vepřovému, K hovězímu, K salámům
Hodí se k události: Víno pro znalce, Víno pro šéfa
Typ uzávěru: Korek

Legendární Barolo pro opravdové milovníky a vášnivé sběratele vín. Říká se mu také „Víno králů, král mezi víny". Má excelentní chuť se skvělými taniny, plností a délkou. Víno granátové barvy s cihlovými tóny. Má svou chrakteristickou vůni lékořice, tabáku, sušených květů růže, naložených višní a jemného tónu kůže. Víno zraje 7 let ve velkých dřevěných sudech. Historie suchých vín tedy i Barola, ktere je z 100% Nebbioly se započala v polovině 19. stol., když hrabě Camillo Cavour, pozdější sjednotitel Itálie pozval do Piemontu francouzského enologa Louise Oudarta. Ten v Piemontu zavedl pro kvašení do té doby sladkého vína neobvyklé, francouzské  techniky. Réva Nebbiolo je ve světě vín označována jako „vino nobile“ - ušlechtilá réva. Dodává výrazná vína, bohatá na taniny. Vína musí dlouho zrát. Nebbiolo patří k nejpomaleji zrajícím vínům, ale také k těm které svoji kvalitu nejdéle udrží. Jméno hroznů je odvozeno od mlhy (nebbia ) i když tu zrovna tohle víno nemá v oblibě. Potřebuje slunce a čas, ne moc horka, ne moc deště - je náročné na pěstováni a sklízí se  ke konci října. Když malé hrozny s tlustou modrošedou slupkou na podzim dozrají, stává se, že mlha pokryje kopce s vinicemi. 

Nalijme si čistého vína

Protože prodáváme alkohol, nemůžeme vás pustit dál dokud nekápnete božskou.

Je mi více než 18 let